Cart 0
 

....QUI SóC?..¿QUIéN SOY?....

....

EM DIC SALVADOR BRUGUÉS FONTANÉ, SÓC PROFESSOR DE CUINA a L'ESCOLA D’HOSTELERIA I TURISME DE GIRONA DES DE FA més de 25 anys. LA VERITAT ÉS QUE PER A MI ÉS UN HONOR (I UNA GRAN RESPONSABILITAT) PODER TREBALLAR AMB GENT JOVE QUE Té GRANS EXPECTATIVES  QUE LA CUINA SIGUI PART De EL SEU FUTUR. 
..


ME LLAMO SALVADOR BRUGUÉS FONTANÉ, SOY PROFESOR DE COCINA EN L'ESCOLA D'HOSTALERIA I TURISME DE GIRONA DESDE HACE más de 25 años. LA VERDAD ES QUE PARA MÍ ES UN HONOR (Y UNA GRAN RESPOSABILIDAD) PODER TRABAJAR CON GENTE JOVEN QUE TIENE ASPIRACIONES DE QUE LA COCINA  SEA PARTE DE SU FUTURO. 

....

 
_MG_8884 còpia 2.jpg
 
 

....el meu recorregut professional ..Mi recorrido profesional ....

....SOBRE Mi..sobre mí....

....

Des de fa uns anys m’he especialitzat en la cuina al buit, encara que actualment crec que la cuina a baixa temperatura és un terme més encertat per aquest tipus de cocció. He investigat, provat (i també errat) infinitat de productes per entendre la tècnica i per poder millorar dia a dia.

He col·laborat amb el Celler de Can Roca en diferents projectes, encara que haig de reconèixer que la meva implicació directa ha estat treballar amb en Joan Roca en temes concrets. La nostra amistat, junt amb la mateixa manera d’entendre la cuina, ha  facilitat poder realitzar diferents accions.

Em sento “Roquero” al cent per cent. Estar al Celler és una manera de viure la cuina i també la vida, ja que a part d’una família que cuida als seus amb extrema delicadesa, és sense cap mena de dubte, un restaurant on es busca constantment la millora en tots els camps,on tot té un sentit, on tots tenim importància.

De tota manera, obro un nou recorregut en solitari. Aquest és un projecte personal i ho és per molts factors diferents; ganes de ser un  mateix i sortir de la meva zona de confort, fan llançar-me a aquest repte de crear un espai propi d’idees i  solucions en l'àmbit de la cuina a baixa temperatura. 
..Desde hace unos años me he especializado en la cocina al vacío, aunque actualmente creo que la baja temperatura es un término más acertado para este tipo de cocina. He investigado, probado (y también errado) infinidad de productos para entender la técnica y para poder mejorar día a día.

He colaborado con el Celler de Can Roca en diferentes proyectos, aunque he de reconocer que mi implicación directa ha sido trabajar con Joan Roca en temas concretos ya que nuestra amistad, pero también la misma manera de entender la cocina, ha facilitado poder realizar diferentes acciones. Me siento “Roquero” al 100%.  Estar en el Celler es una forma de entender la cocina y también la vida ya que a parte de una familia que cuida a los suyos con extremo mimo, es sin ningún tipo de duda un restaurante donde se busca constantemente la mejora en todos los campos. Donde todo tiene un sentido, donde todos tenemos importancia.

En esta ocasión, abro un recorrido en solitario. Este es un proyecto personal y lo es por numerosos factores, ganas de ser uno mismo, salir de una zona de confort, buscar nuevos retos,  hacen que me lance a este nuevo proyecto para crear un espacio propio de ideas y de soluciones en el mundo de la baja temperatura.

Creo firmemente, que la cocina a baja temperatura será una técnica que crecerá enormemente en los próximos años ya que el hecho de unir ventajas tanto gastronómicas, como sobre todo, a nivel nutricional ayudará a que muchas personas encuentren en la baja temperatura una manera eficaz de unir cocina y salud.
....

 

 
 
Salvador Brugués Fontané - 1964, Sant Hilari Sacalm (Girona)

Salvador Brugués Fontané - 1964, Sant Hilari Sacalm (Girona)

 
 
 

....quatre coses que he fet..algunas experiencias....

....CAMINS RECORREGUTS ..caminos recorridos....

 
154701202 còpia 2.jpg
 
 

....

El meu recorregut professional és variat

algunes de les accions que he realitzat

Col·laborador en temes de cuina a baixa temperatura en El Celler de Can Roca.

Coautor de 3 llibres de cuina amb Joan Roca.

Professor de nombrosos cursos de cuina al buit.

Professor de nombrosos cursos d’especialització de cuina al buit a El Celler de Can Roca.

Coordinador del Projecte Rocook.

Professor del curs universitari “MOOC” de cuina al buit per la Universitat de Girona.

Ponent en nombrosos congressos com a col·laborador amb El Celler de Can Roca a: Madrid Fusió, Fòrum Gastronòmic de Girona, Universitat de Harvard, etc.

Col·laborador d’estudis de cuina al buit amb la Fundació Alicia.

Col·laborador amb el diari La Vanguardia en la versió Digital Comer – La Vanguardia.

..

Mi recorrido profesional es variado

algunas de mis colaboraciones

Colaborador en temas de cocina a baja temperatura en El Celler de Can Roca

Coautor de 3 libros de cocina con Joan Roca.

Profesor de numerosos cursos de cocina al vacío.

Profesor de numerosos cursos de especialización de cocina al vacío en El Celler de Can Roca. 

Coordinador del Proyecto Rocook.

Profesor del curso universitario "MOOC" de cocina al vacío por la Universidad de Girona.

Ponente en numerosos congresos como colaborador con El Celler de Can Roca en:  Madrid Fusión, Fórum Gastronòmic de Girona, Universidad de Harvard, etc.

Colaborador en estudios de vacío con la Fundación Alicia.

Colaborador con el periódico La Vanguardia en la versión Digital Comer-La Vanguardia.

....

 

 
 
 
 
 

....llibres..libros....

....Alguns treballs escrits que són importants per mi..Algunos trabajos escritos que son importantes para mí....

 

 

 
 
154704177 còpia.jpg
 
 
 

....Conjuntament amb en Joan Roca hem escrit tres llibres

on hem intentat explicar la nostra manera d’entendre diferents aspectes de la cuina

..

Conjuntamente con Joan Roca, hemos escrito 3 libros

donde hemos intentado explicar nuestra manera de entender diferentes aspectos de la cocina

....

 
 
 
la-cocina-al-vacio-portada-2 (1).jpg
 

....LA CUINA AL BUIT - MONTAGUD EDITORES..la cocina al vacío -montagud editores....

....En el nostre primer llibre vam treballar el tema del buit, doncs vam veure la necessitat d’explicar aquesta tècnica, en aquell moment innovadora i en la qual estàvem treballant profundament. Com a conseqüència de la complexitat del tema vam trigar més de 5 anys a editar el llibre La Cuina al Buit amb Montagud Editores.

Aquest llibre està clarament enfocat al món professional, on ensenyem les utilitzacions i les bases de la cuina al buit. 

Encara que la primera edició és del 2003, la major part del llibre és encara vigent. 

..En primer lugar, trabajamos el tema del vacío ya que vimos la necesidad de explicar esta técnica, en aquel momento novedosa, y en la cual estábamos trabajando profundamente. Tardamos más de 5 años en editar el libro La Cocina al vacío con Montagud editores. Este libro está claramente enfocado al mundo profesional, donde enseñamos las utilizaciones y las bases de la cocina al vacío. Aunque la primera edición es del 2003 la mayor parte del libro es aún vigente....

 
 
 

....CUINA AMB JOAN ROCA - PLANETA

..Cocina con JOan Roca - planeta....

....El nostre segon treball sorgeix de la idea d'explicar bases de cuina per a persones no professionals.

Mitjançant aquest llibre, expliquem el que per nosaltres és el nostre treball diari, com són les tècniques bàsiques, tant de pre-elaboració com de cocció d’aliments.

Partim de la premissa que tots dos hem treballat (jo encara ho faig) com a professors de cuina a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, per tant, intentem explicar el que diàriament s’ensenya en una escola de cuina.

..Nuestro segundo trabajo surgió de una idea simple; explicar bases de cocina para no profesionales. Al igual que en nuestro primer libro, intentamos dar a conocer algo que para nosotros era nuestro trabajo diario como son las técnicas básicas, tanto de preelaboración como de cocción de alimentos. Partíamos de la premisa que ambos hemos trabajado (yo aún lo hago) como profesores en una escuela de cocina e intentamos explicar lo que diariamente se enseña en una escuela. ....

 

 

....CUINA AMB JOAN ROCA A BAIXA TEMPERATURA - PLANETA..cocina con joan roca a baja temperatura- planeta....

....Aquest és el darrer llibre que hem escrit. En aquesta ocasió,  vam decidir  treballar el tema de la cuina a baixa temperatura per a cuines domèstiques.

Entenem que aquesta és una tendència imparable en la cuina i que, per tant havia arribat el moment d’explicar detingudament totes les característiques de la cuina a baixa temperatura.

És veritat que en aquest cas el llibre s’enmarca en un projecte global anomenat Rocook, que consta no tan sols d’aquest llibre, sinó també d’una pàgina web (www.rocook.com), d’un equip de cocció de baixa temperatura (Rocook Induction) i d'un conjunt de complements per a poder cuinar a baixa temperatura.

..Finalmente, nos decidimos trabajar la baja temperatura para uso doméstico. Entendemos que esta es una tendencia imparable en la cocina; había llegado el momento de explicar paso a paso todas las características de la cocina a baja temperatura.Es verdad, que en este último libro se engloba en un proyecto múltiple llamado Rocook, que consta, no sólo de este libro, sino también de una página web (www.rocook.com) y de un equipo de cocción de baja temperatura. ....

 
 
 

....el meu mon

una mica més sobre mi

..

mi mundo

un poco más sobre mi

....

 
 
154705215 còpia.jpg
 
 

....t’espero a @vadobrugues..te espero en @vadobrugues....

 
 
 

....VOLS VEURE QUè FAIG?..¿quieres saber qué hago?....