Cart 0
 
 

….Curs de cuina a baixa temperatura amb rocook..Curso de cocina a baja temperatura con rocook….

 
 
Cocción_al_vacío_4.jpg
 

….baixa temperatura per no profesionals..baja temperatura para aficionados….

 
 

….

CURS de cuina de coccions a baixa temperatura realitzat sobretot amb Rocook ( cuina d’inducció amb control de temperatura) encarat a persones que volen saber les bases d’aquesta tècnica

Aquest és un curs d’un dia sobre cocció a baixa temperatura. Aquesta tècnica existeix des de fa milers d'anys, però gràcies als avenços tecnològics, en l'actualitat podem cuinar amb gran precisió, controlant els graus i els minuts exactes que necessita cada aliment per potenciar al màxim les seves qualitats nutritives i organolèptiques. 

La clau està en respectar la naturalesa de cada producte, i així preservar els seus nutrients, potenciar el seu sabor genuí i aconseguir textures extraordinàries.

És un curs pensat per a persones aficionades que els interessi aprendre sobre aquesta tècnica tant pels avantatges gastronòmics com nutritius que aporta. 

Durant tot un matí explicarem els aspectes més importants de la cuina a baixa temperatura: de què es tracta exactament, quines temperatures són adequades per a cada producte, quins beneficis té la baixa temperaruta, quins camins podem utilitzar per gaudir d’aquesta tècnica a casa, etc. També realitzarem pràctiques de cocció, sobretot amb la Rocook, però també amb el forn, amb una inducció sense control precí , amb el kamado i amb termos de cocció  per aprendre diferents opcions que tenim per cuina a casa. 

Per acabar, dinarem plegats un conjunt de plats cuinats a baixa temperatura ja que tastant és com entendrem millor el per què aquesta tècnica és tant interessant. 

Com a referència, aquest curs estarà basat en el llibre: “Cuina amb Joan Roca a baixa temperatura” de Joan Roca i Salvador Brugués (Editorial Planeta, 2016)

..

Curso de cocina de cocciones a baja temperatura realizado sobretodo con rocook ( cocina de inducción con control de temperatura) destinado a personas que quieren conocer las bases de esta técnica

Este es un curso de un día sobre cocción a baja temperatura. Esta técnica existe desde hace miles de años, pero gracias a los avances tecnológicos, en la actualidad, podemos cocinar con gran precisión, controlando los grados y los minutos exactos que necesita cada alimento para potenciar al máximo sus cualidades nutritivas y organolépticas.

La clave está en respetar la naturaleza de cada producto, y así preservar sus nutrientes, potenciar su sabor genuino y conseguir texturas extraordinarias.

Es un curso pensado para las personas aficionadas a las que les interese aprender sobre esta técnica tanto por las ventajas gastronómicas como nutritivas que aporta.

Durante toda una mañana, explicaremos los aspectos más importantes de la cocina a baja temperatura: de qué trata exactamente, cuales son las temperaturas adecuadas para cada producto, que beneficios tiene la baja temperatura, que caminos podemos utilizar para disfrutar de esta técnica en casa, etc. También realizaremos prácticas de cocción, sobre todo con la Rocook, pero también con el horno, con una inducción sin control preciso, con el kamado y con los termos de cocción, para aprender diferentes opciones que tenemos para cocinar en casa.

Para acabar, comeremos juntos un conjunto de platos cocinados a baja temperatura, ya que probando es como entenderemos mejor porqué esta técnica es tan interesante.

Como referencia, este curso estará basado en el libro: “Cocina con Joan Roca a baja temperatura” de Joan Roca y Salvador Brugués ( Editorial Planeta, 2016)

….

 
 
 

….programa..programa….

 

….

- Què és la cuina a baixa temperatura

- El buit en la baixa temperatura

- Importància de la relació Temps & Temperatura

- Què són les coccions directes i les coccions indirectes

- Doble cocció

- Taules de temperatura 

- La conservació dels aliments i la baixa temperatura

- Sistemes de cocció a baixa temperatura

- Pràctiques de cocció a baixa temperatura / buit

- Elaboració de diferents plats amb diferents tècniques ( buit / confitats / forn etc)

- Dinar amb plats elaborats a baixa temperatura

..

- ¿Qué es la cocina a baja temperatura?

- El vacío en la baja temperatura

- importancia de la relación Tiempo & temperatura

- ¿Qué son las cocciones directas y las cocciones indirectas?

- Doble cocción

- Tablas de temperatura 

- la conservación de los alimentos y la baja temperatura

- sistemas de cocción a baja temperatura

- prácticas de cocción a baja temperatura/ vacío

- Elaboración de diferentes platos con diferentes técnicas ( vacío / confitados / horno, etc)

- comida con los platos elaborados a baja temperatura

….

 
 

sobre mi

Salvador Brugués Fontané, 1964 Sant Hilari Sacalm (Girona)

Salvador Brugués Fontané, 1964 Sant Hilari Sacalm (Girona)

 

….

EM DIC SALVADOR BRUGUÉS FONTANÉ, SÓC CUINER I TREBALLO COM A PROFESSOR DE CUINA A L'ESCOLA D'HOSTALERIA I TURISME DE GIRONA.

Des de fa uns anys m'he especialitzat en la cuina al buit, encara que actualment crec que baixa temperatura és un terme més encertat per a aquest tipus de cuina. He investigat, provat (i també errat) infinitat de productes per entendre la tècnica i per poder millorar dia a dia.

Crec que la cuina a baixa temperatura serà una tècnica que creixerà exponencialment en els anys vinents, ja que el fet de poder unir els avantatges gastronòmics i   nutricionals, ajudarà a que moltes persones trobin en la cuina baixa temperatura una manera eficient d'unir cuina i salut.

..

ME LLAMO SALVADOR BRUGUÉS FONTANÉ, SOY COCINERO Y TRABAJO COMO PROFESOR DE COCINA EN LA ESCOLA D'HOSTALERIA I TURISME DE GIRONA.

Desde  hace unos años me he especializado en cocción al vacío, aunque actualmente creo que la baja temperatura es un término más acertado para definir este tipo de cocina. He investigado, probado ( y también errado) infinidad de productos para entender y mejorar día a día esta técnica.

Creo que la cocina a baja temperatura será una técnica que crecerá exponencialmente en los próximos años, ya que el hecho de unir las ventajas gastronómicas con las nutricionales ayudará a muchas personas a que encuentren en la baja temperatura una manera muy eficiente de unir cocina y salud.

….

 
 
 

….informació..información….

 

….

Taller de Cuina a Baixa temperatura

Lloc: Sant Hilari Sacalm, GIRONA.

Data: 30 de març 2019.

Hora: de 10 a 16 h (amb dinar inclòs)

Preu: 60€ per persona

..

Taller de Cocina a baja temperatura

Lugar: Sant Hilari Sacalm, GIRONA.

fecha: 30 de Marzo 2019.

Hora: de 10 a 16 h (con comida incluida)

Precio: 60€ p0r persona

….

 
 
 
 

….t’expliquem el curs..te explicamos el curso….

….T’agradaria saber què farem?..¿Te gustaría saber que haremos?….

 
 
Cocción_al_vacío_1.jpg